Jag gör alltid råkostsallad som jag har hela veckan stående kylskåpet. Vi har den till middagen eller bara äter den som den är till lunch.
Först skalar jag och sen river jag ner de grönsaker som jag ska använda. Här har jag palsternacka och morot som jag river ner på matberedaren. Sen tar jag en grövre skiva och river vitkål.
Jag använder mig av de grönsaker som jag har fått tag i. Ibland blir det bara vitkål och morötter. Kålrot är gott att ha i.
Efter att jag har rivit de grönsaker som jag ska använda hackar jag i rödlök (både gott och en fin färg) och purjolök.
Jag hämtade in lite grönkål från landet och hackar i, det blir nyttigt och gott.
Sedan häller jag i c:a 1 msk vinäger för att salladen ska stå sig. Jag blandar i herbamare örtsalt ( Öb har en liknande krydda). För att vi ska kunna tillgodogöra oss alla vitaminer häller jag i ekologisk kallpressad rapsolja.
Blandar alltsammans.
Nu har jag en god sallad som står sig c:a en vecka i kylskåp.
Det är så praktiskt, jag har alltid sallad klar till middagen. När ni ändå håller på att tillreda salladen gör ganska mycket så att det räcker ett tag.
Lycka till!
annemon
5 november 2011 22:52
Den salladen ser god ut, jag gillar sådana sallader, brukar gör det lite då och då.Smarrigt värre.Tycker vit kål är god som den är oxå.
Svar:Ja det är jobbigt att kratta, men vi gör en sträng, sedan får klipparen suga upp det, lite lindrigare faktiskt.
Ha de gott.
http://annemon.bloggagratis.se
Kristina
5 november 2011 23:26
Vitkål är jättegott.
Smart med löven, jag kör med klipparen jag med.
Men vi har så mycket löv så det tar sån tid.
Godnatt och goa kramar till dig!
Kristina
6 november 2011 10:14
Det går att utesluta, kolla med citron.
Ha en bra dag och goa kramar till dig!
Kristina
6 november 2011 11:24
Hoppas att det blir bra!
kramar!
Kristina
6 november 2011 11:22
Ja, råkost är gott!
Ha en bra dag och go kram till dig!
Kristina
6 november 2011 19:45
Det finns alltid en färdig sallad i min kylskåp.
Ha en trevlig kväll och go kram på dig!
Kristina
6 november 2011 19:43
Ja, det blir jättegott, en god olja i bara.
Kram igen!
Anita
6 november 2011 16:08
Oj, vilken god sallad ... Det receptet tar jag till mig och gör redan i morgon. Åhh, det vattnas i munnen.
Jag har varit lite borta från nätet. Min kusin dog plötsligt och det har resulterat i telefonsamtal, mail och annat till alla min andra kusiner. Tiden har gått fort och jag har inte känt för att blogga. Men jag har tänkt på dig jättemycket.
Vi hörs min goa vän !!!
Stor kram från mej !!!
http://minplats.bloggplatsen.se
Kristina
6 november 2011 19:26
Vad tråkigt med din kusin.Jag förstår att det har varit tufft.
Jag tänker på dig med.
vi hör av var varann.
Goa kramar till dig!
Kristina
7 november 2011 09:51
Hoppas att du tycker om den.
Ha en trevlig måndag och kram på dig!
kim
7 juli 2012 09:57
Potatissallad
Kall kokt potatis i små bitar
(jag lät nypotatisens tunna skal sitta kvar)
dressing;
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
1,5 msk finskuren gul lök
2 msk finskuren persilja (jag tog stjälkarna)
"Bus-enkelt" recept och "sommar-fräsch"
Hälsningar från Kim
Kristina
12 juli 2012 17:39
Jag har lagt ut receptet.
tack och go kram!