kristinakicki

Direktlänk till inlägg 25 april 2013

Svårt att förstå

Av Kristina - 25 april 2013 19:09

Jag brukar titta på lyxfällan på morgon, det sänds 8.20 varje dag. Det är lagom tid för mig att intaga frukosten, om det är så lämpligt till det programmet går nog att diskutera.

Man kan ju verkligen undra hur en del människor fungerar egentligen. En del har så stora inkomster så hade jag bara helften så skulle jag vara nöjd. En fördel med programmet är att det för det mesta har ett lyckligt slut.


När det är ungdommar som inte förstår att det inte är så bra att de hamnar hos kronofogden undrar jag om inte de lärde har missat ett viktigt ämne i skolan. För mig känns det mycket viktigt att man lär sig att sköta sin ekonomi från början. Det kan inte vara så roligt att börja ett arbetsliv fullt av skulder. Jag tittade i morse på en tjej som levde lyxliv på kontokort.


Det är även vuxna människor som lever lyxliv i mina mått mätt på kredider. Sen händer det att de ska täcka upp allt det här med telefonlån. Det är jättebra att programledarna räknar ut hur mycket de får betala för en vara med höga räntor.


Men i varje avsnitt så får de sälja av sina grejer för att betala av på lånen. En del sitter och håller i sina prylar och vill inte bli av med dem fast de ligger så illa till.


Sen händer det något med dem när de har rensat ut all bråte, sålt och en del får in bra med pengar. Då slappnar de av och känner sig gladare än tidigare och börjar förstå att de måste förändra hela sitt liv. De verkar gladare nu när de inte har så mycket att leva på än tidigare då de levde lyxliv.


Det är svårt att förstå hur de medvetet kan sätta sig i en sådan situation. Vad är det som händer när man inte vill se sanningen och tappar totalt kontrollen om ekonomi och bara gör allt värre. Ibland är det deras barn som ber om hjälp. men som tur är så slutar ju alla programmen lyckligt annars skulle jag nog inte orka titta på det.



 
 
Carina

Carina

26 april 2013 06:39

Jag har läst att flertalet av de som medverkat i programmet faller tillbaka i skulder. Så de är som de är och lever helt utan grepp om att pengarna ska räcka....hela månaden och lite till.

Kram !

http://carri.bloggagratis.se

Kristina

26 april 2013 07:40

Vad tråkigt om de faller tillbaka när de fått så mycket hjälp. Men kan de rädda några så är det positivt.
Ha det gott och go kram!

 
lillisl

lillisl

26 april 2013 06:46

Tittar också på det, tycker att det är ett mycket bra program.
Önskar dig en bra och skön helg
Kram på dig

http://danslillis.bloggplatsen.se

Kristina

26 april 2013 07:32

jag tycker med att det är mycket bra. de tar väl hand om de utsatta och ger dem en bra hjälp.
ha det gott du med i helgen och go kram till dig!

 
wiper

wiper

26 april 2013 09:51

Jag kollar det programmet också och undrar samma som dig. Jag fick själv lära mig från grunden ang ekonomi när jag växte upp och det är jag tacksam för. Jag tror dom stänger av och tar lån på lån för det verkar ju vara så lätt numera. Du beskriver detta så bra. Jag gillar även programledarna som går en bra balansgång.

Ha en skön fredag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Kristina

26 april 2013 12:19

Jag tycker med det är ett lärorikt program. jag tror som du att de stänger av totalt när det blir för jobbigt.
ha det gott och go kram til dig!

 
 Irja (Ia,)

Irja (Ia,)

26 april 2013 18:15

God eftermiddag Kristina....
Lyxfällan tittar jag på nångång då och då , jag blir såååååå irriterat på dessa människor som tror att lyxliv håller i längden med lånade penngar, en vacker dag smäller bubblan och livet går i krasch,,, en annan har ju fått lära sig från barnsben att hålla i slantarna, och spara till de man vill ha.... Nu är jag här igen efter en mycket jobbig tid,,, något som kallas för utbrändhet ( torrkokes ) kallar Piteborna det...så välkommen och titta in vetja,,, önskar dig en skön veckoslut... Kram Ia

http://40-Talisten.bloggplatsen.se

Kristina

26 april 2013 19:23

Jag förstår inte hur de kan fäörtränga verkligenhete och leva lyxliv.
Skönt att du är tillbaka igen, jag har saknat dig.
Go kram till dig!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

27 april 2013 08:53

Precis som du funderar jag över hur man tänker. Dom flesta har ju så bra ekonomi egentligen. De unga kan man kanske förstå för man får väl ingen utbildning av något slag varken i skolan eller av föräldrarna utan tror att man bara stoppar in kortet i väggen så kommer pengar ut men även äldre människor har ju ställt sig i knipa och dom borde veta bättre. För oss som bara har en bråkdel av pengar vet minsann hur det är att vända och vrida och hoppas på att inga oväntade utgifter ska dyka upp. Önskar ibland att dom skulle få byta med mig och få känna på hur det verkligen är att ha för lite pengar.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Kristina

27 april 2013 10:26

samma tanke har jag haft. Jag önskar att lyxfällan kunde tala om hur man lever på min lilla sjukpension. Nu är det lite bättre, min man har fått vanlig pension och det ger lite mer än när han var arbetslös. Det vore intresant och få veta hur man lever på detta utan att ta dyra lån.

Mitt motto är: "Desto billigare mat desto nyttigare" om man fixar den själv. Nu är snat nässlorna klara och det är gott, nyttigt,och billigt.
Goa kramar till dig!

 
skogsfen

skogsfen

27 april 2013 09:58

Jag ser detta program ibland, och jag har ofta undrar om de verkligen fattar något, som de uppenbarligen inte fattat förut, på så kort tid.
Jag tror att de inte fått lära sig pengars värde hemifrån.
Hoppas att de tar till sig lärdom annars kommer de att få leva ett svårt liv.
Kram från Skogsfen.

http://skogsfen.bloggplatsen.se

Kristina

27 april 2013 10:19

Jag håller med dig, förändringen går väldigt fort, lite väl fort.
När de lånar sina barnspengar har jag mycket svårt att förstå. Om de har en liten inkomst, men oftst har de inte det.

De som jobbar mycket och har ett företag och inte tar ut någon lön att tala om är det mycket synd om.
det är nog bra att programmet finns, det har nog mycket att lära.
Goa kramar till dig!

 
Kaela

Kaela

28 april 2013 09:17

Har sett programmet någon gång ibland. Och tycker oftast synd om dessa människor som jagat lyckan i form av materiella tillgångar så pass att den fört olyckan i deras väg.
Men som du säger - härligt att det oftast slutar bra.

Kramar om dig!

http://kaela.bloggplatsen.se

Kristina

28 april 2013 14:22

Jag tycker att det är mycket intresant för de jobbar både med ekonomi och beteende.
det är mycket som måste förändras för att ta sig ur en sådan sittuation.
ha det gott och go kram!

 
Spanaren

Spanaren

29 april 2013 08:12

Föräldrarnas fel kan jag tycka. Kanske samhället också?!?!
Många överröser sina barn med prylar och sedan så fodrar de mer och mer. Deras barn ska ha det bättre än de själv hade?!?! När det kommer till kritan så är det de fattiga barnen som hade den bästa uppväxten/ kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Kristina

29 april 2013 09:13

Ligger mycket i det du skriver att föräldrarna överöser sina barn. Känns ibland som de har dåligt samvete för att de jobbar så mycket.
Det behövs nog ett nytt skolämne.
ha det gott och go kram!

 
Lena

Lena

4 maj 2013 00:04

Ja, så tragiskt de kan ställa till det för sig. Blir nog en ond spiral och svårt att ta sig ur. Hemska tanke!

Ha det så gott!
Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Kristina

4 maj 2013 01:10

Ja de ställer verkligen till det för sig en del, när de överkonsumerar.
Att det blir dålig ekonomi vid arbetslöshet och sjukdom kan jag lätt förstå.
ha det gott och go kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kristina - 31 december 2013 20:56

  Kanske lite konstigt att visa en julbock till nyår, men bättre sent än aldrig. Jag fyllde 60 år på Elisabeth-dagen. Min syster och hennes sambo bjöd ner mig och min sambo till  Lindome i början av december för att fira mig. Dom bjöd oss hela hel...

Av Kristina - 2 december 2013 07:04


  Under en lång tid har det bara varit stopp för mig var gång som jag har tänkt blogga. Nu på morgonen när jag gick ut till skjulet för att hämta kylväskan, så såg jag de här vackra kristallerna på dörren. Jag var bara tvungen att hämta kameran ...

Av Kristina - 21 augusti 2013 21:01


  Får jag presentera min docka Margareta. Vi har varit i Vadstena idag hos en kvinlig Dockdoktor. Margarareta har legat i en plastkasse i en garderob i många år. Förra sommaren när jag var i Vadstena gick jag in i en affär och kan ni tänka er där ...

Av Kristina - 14 augusti 2013 09:41

  Att gå in i sig själv och meditera är viktigt för kropp och själ, men det är inte alltid så lätt. Jag går i en meditationsgrupp, då är det lite enklare. Men jag känner att gärna mediterar i min ensamhet. Jag har flera cd med guidade meditationer...

Av Kristina - 5 augusti 2013 15:40


  I lördags hade vi en så trevlig släktträff med syskon, barn och barnbarn. Vädret var helt på vår sida och vi fick en heldag tillsammans. Vi träffades KL 12 och började med en tipspromenad som enbart handlade om min Pappas liv. Vår Far gick bort ...

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards