kristinakicki

Direktlänk till inlägg 23 juni 2012

Ännu mera trädgård

Av Kristina - 23 juni 2012 09:51

 

Att få ha en jordkällare är för mig mycket värt som syltar och saftar, var skulle jag göra av allt annars? Trädgårdstomten har fått en plats utanför källaren där han har uppsikt över hela vår trädgård.

 

Jag trodde att jag hade tagit bort allt från Mose brinnande buske, men det sticker upp en vacker blomma i allafall.

För något år sedan fick jag böldliknande utslag på magen och tårna. Jag trodde först att det var bältros, det värkte ock kliade, det var ganska jobbigt.

Mina vänner sa till mig att uppsöka läkare vilket jag gjorde. Han kunde inte säga riktigt vad det var, men gav mig medicin. Det tog ett tag innan det gick över.


Året efter träffade jag min granne som oxså fått utslag, mycket värre än mig. Hon hade turen att träffa en sköterska som visste vad det var. Vi hade båda rensat där Mose brinnande buske växte och det var orsaken. Nu är jag mycket försiktig med växten och ska ta bort den till hösten. Det konstiga var att jag hade haft den i flera år och inte reagerat tidigare.

 

Libbsticka växer så det knakar hos mig. Jag brukar dela den varje år men detta året har det blivit bortglömt. Är det någon som vill ha så får ni så gärna till hösten.

Bladen är goda att ha i soppor och köttgrytor, men var försiktig ta bara lite grann. Sägs oxså att växten håller onda andar borta, det är ju bra.  

 

Det är björnbär som klättrar runt bågen. Jag hade busken utmed väggen tidigare, men flyttade den för något år sedan när jag hittade blomsterbågen till ett bra höstpris. Det tråkiga är att bären hinner sällan mogna innan frosten. Nu har den växt upp ordentligt men den har inte blommat än.

 

Vindruvor i taket på växthuset är en annan stolthet. Det är inte varje år det blir så mycket. Att odla är inte lätt, allt kan se så bra ut som mina gurkplantor som bara dog. Jag har försökt att odla gurka i växthuset i många år och det blir aldrig bra. Nu ger jag upp och satte tomater på deras plats.


 
 
wiper

wiper

23 juni 2012 18:30

Du har ju en fantastisk jordkällare, sånt är guld värt. Vad bra att du till slut fick reda på vad utslagen kom ifrån. Vad mysigt att sitta under den grönskande bågen. Vindruvor som är så gott är det inte svårt att odla såna?. Tomater är nog lättare än gurkor. Inte dumt med ett växthus och så fint

Ha en fortsatt fin midsommarhelg
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Kristina

23 juni 2012 20:54

Jag är inte så bra på vindruvor. de ska klippas i november, men mer vet jag inte. Jag ska gå ut i morgon och binda upp den och kasnske klippa lite.
Ha det så gott och go kram till dig!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

24 juni 2012 09:04

En jordkällare är ovärdelig tycker jag. Tror jag har tagit bild på det mesta i min trädgård men inte på källaren så det får jag nog göra någon dag. Så fint du har i din trädgård. Jag gillar lummighet och när det liksom väller över alla bredder. Jag har också en libbsticka som jag får ta ner ett par gånger varje sommar för den blir så stor. Det är rätt stark smak på den så lite lite är bäst annars tar smaken över .

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Kristina

24 juni 2012 11:47

det ska bli kul att se din källare. Vi har murat om våran, vi hade en lucka tidigare och det blev jobbigt på vintern.
Jag gillar när det är lummigt och inte så perfekt.
Libbstickan är lurig, sist jag använde den gick det bra, men det har hänt att det har blivit för mycket och det blir inte bra.
go kram till dig!

 
Karin

Karin

24 juni 2012 19:37

Så lummigt och härligt, och din båge är jättefin. Hoppas att du får björnbär i år.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Kristina

25 juni 2012 07:21

Björnbären kommer men det är frosten som tar dom. Behöver mina växter regn så har de fått det nu, det har regnat hela natten och håller på än.
Goa kramar till dig!

 
carri

carri

24 juni 2012 22:09

Nu har jag fått lära mig något nytt om Mose brinnande buske,låter riktigt otäckt med sådan reaktioner :(

Men så vackert med vindruvor och jag måste berätta om att jag har lyckats med gurka i växthus, på den tiden jag hade ett växthus = )

http://carri.bloggplatsen.se

Kristina

25 juni 2012 07:19

Jag har försökt med alla tips och råd med gurka, men nu ger jag upp, nu sitter tomaterna på deras plats.
Vad hände med ditt växthus, varför har du det inte kvar du som odlar så mycket?
Goa kramar till dig!

 
Lena

Lena

26 juni 2012 11:09

Vilken lyx med en riktig jordkällare. I stugan har vi en pytteliten men den är guld värd. Ha det så gott i din vackra trädgård!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Kristina

26 juni 2012 14:11

Ja jordkällareen används hela tiden. På sommaren blir den gärna för varm, vi har försökt att lösa problemet men inte lyckas.
Ha det gott du med och go kram!

 
carri

carri

27 juni 2012 20:31

Jag skiljde mig och flyttade från byn Kurravaara, lämnade hus, växthus och man. Idag har jag ett växthusskåp på balkongen, en ny kärlek som har en stuga där jag får utlopp för mitt odlande, och en egen liten stuga uppe i fjällen där det inte lämpar sig för odling = )

http://carri.bloggplatsen.se

Kristina

27 juni 2012 22:22

Vad skönt att allt ordnat upp sig för dig. jag är glad att du kan odla igen. Det är så viktigt för att jag ska må bra att vara i min trädgård och rensa och se hur allt växer. Jag kan förstå att det varit tufft för dig, jag är glad för att du är min bloggvän.
Riktigt goa kramar till dig!

 
Monica

Monica

28 juni 2012 14:55

Vilken fin trädgård du har med allehanda växter....det finns tydligen en del buskar och blommor som kan ge utslag.Björnlokan är en giftig växt,det fick min man erfara förra sommaren,han fick stora brännblåsor när han hade gått emot en sån så det blev en pencillinkur för hans del.
Ha det så bra...kram

http://violett.bloggplatsen.se

Kristina

28 juni 2012 20:32

Jag har hört att björnlokan kan ge reaktion men aldrig sett någon som råkat ut för det.
Det var nog något liknande jag fick. Man tror inte att det kan bli så illa. Tack för att du delade med dig!
Go kram!

 
annemon

annemon

30 juni 2012 13:06

Hejsan vad många fina blommmor du har i din trädgård Pyntat och fint utanför jordkällaren ser mysigt ut, vad bra att få veta vad utslagen kom ifrån.Vindruvorna på gångser jag, mina växer inte i växthus så dom har inte kommit så lång på väg.Ha de gott.
Kram

http://annemon.bloggagratis.se

Kristina

30 juni 2012 16:53

Det tar mycket plats att ha vindruvor i växthus ibland har jag funderat på att ha druvor mot jordkällaren, men jag vet inte om det funkar det kanske måste vara lite mera skyddat.
goa kramar till dig!

 
Kaela

Kaela

3 juli 2012 11:55

Så vacker ingårg till din jordkällare - och vilka underbara växter i din trädgård.
Har aldrig förr hört att Mose Brinnande Buske kunde ge såna besvär.
Men varje dag så länge man lär sig något nytt håller man sinnet ungt sa min mormor....så tack för dagens lektion!

Kram!

http://kaela.bloggplatsen.se

Kristina

3 juli 2012 17:52

Klok Mormor du hade. Nu har jag varit på en örtagård och köpt mera växter så nu ska det planterasGoa kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kristina - 31 december 2013 20:56

  Kanske lite konstigt att visa en julbock till nyår, men bättre sent än aldrig. Jag fyllde 60 år på Elisabeth-dagen. Min syster och hennes sambo bjöd ner mig och min sambo till  Lindome i början av december för att fira mig. Dom bjöd oss hela hel...

Av Kristina - 2 december 2013 07:04


  Under en lång tid har det bara varit stopp för mig var gång som jag har tänkt blogga. Nu på morgonen när jag gick ut till skjulet för att hämta kylväskan, så såg jag de här vackra kristallerna på dörren. Jag var bara tvungen att hämta kameran ...

Av Kristina - 21 augusti 2013 21:01


  Får jag presentera min docka Margareta. Vi har varit i Vadstena idag hos en kvinlig Dockdoktor. Margarareta har legat i en plastkasse i en garderob i många år. Förra sommaren när jag var i Vadstena gick jag in i en affär och kan ni tänka er där ...

Av Kristina - 14 augusti 2013 09:41

  Att gå in i sig själv och meditera är viktigt för kropp och själ, men det är inte alltid så lätt. Jag går i en meditationsgrupp, då är det lite enklare. Men jag känner att gärna mediterar i min ensamhet. Jag har flera cd med guidade meditationer...

Av Kristina - 5 augusti 2013 15:40


  I lördags hade vi en så trevlig släktträff med syskon, barn och barnbarn. Vädret var helt på vår sida och vi fick en heldag tillsammans. Vi träffades KL 12 och började med en tipspromenad som enbart handlade om min Pappas liv. Vår Far gick bort ...

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards