
När man ser kockarna lagar mat i tv med de alla bästa fina råvaror som oxfilé och färska skaldjur tänker jag alltid, det där har jag inte råd med och var sjutton kan jag få tag på dessa matvaror häromkring.
Men det går ändå att laga god och nyttig mat från grunden till rimliga priser och det är det som är intresant och en stor skicklighet tycker jag. Att kunna laga en god och läcker maträtt av prisvänliga råvaror eller av rester. Jag har sett många bra recept på andras bloggar.
Det vi lärde oss av våra Mammor, som var mycket skickliga på att ta vara på rester är en kunskap som vi kan bevara. Idag slängs det så mycket mat så att det är hjärtskärande.
Här kommer ett mattips efter min Mamma:
När det blev stuvade makaroner över så tillsätte hon ägg, lite mjöl, ( blir det för tjockt kan man ta lite mjölk i )och rörde ihop till en smet. Mamma klickade ut till plättar i stekpannan och gräddade. Jag serverar plättarn med råkostsallad.
Det här har jag gjort i alla år och mina barn har tyckt det är jättegott.
Det skulle vara jätteroligt och få ta del av andras recept på restmat.
Corina
25 februari 2012 18:37
Makaroniplättar har jag då aldrig hört talas om ens ;) Men det kan nog smaka bra det med antar jag. Själv brukar jag göra makaronilåda om det blir över....inget mina barn gillar men äter trotts allt.
Kanske lite pillande med armbanden, men det är trotts allt väldigt roligt ! Kram
http://corina.bloggplatsen.se
Kristina
25 februari 2012 20:31
Du är så duktig på att göra smycken.
Makaronilåda är inte så dumt det heler.
Ha det gott och go kram!
Kristina
26 februari 2012 10:53
Jättekul om du vill testa.
Goa kramar från Väsregötland!
Kristina
26 februari 2012 11:46
Har ni vunnit den!
Jättemycket grattis!
Kristina
26 februari 2012 14:22
Ha det gott du med.
Riktigt goa kramar till dig!
annemon
26 februari 2012 21:30
Har aldrig hört talas om makaroniplättar men ser gott ut, själv gör jag nog makaronilåda på rester av makaroner.
Om jag får ris över brukar jag steka korvbitar, rest på långkornigt ris, fryst grönsakblandnig med majs och paprika och ärter.Är också gott.
Ha de gott kramen
http://annemon.bloggagratis.se
Kristina
27 februari 2012 07:18
Receptet med ris tänker jag prova.
Jag vet aldrig vad jag ska göra med det när det blir över. Tack för tipset.
Ha en bra dag och en riktigt go kram till dig!
wiper
27 februari 2012 08:06
Jag har aldrig hört talas om makaroniplättar så det var intressant. Tänk vad dom tog tillvara på saker förr. När vi fick mannagrynsgröt som barn och det blev över så stektes den dan efter. Tack för receptet som jag måste testa nån gång för det ser jättegott ut
Ha en härlig början på veckan
varm kram
http://wiper.bloggplatsen.se
Kristina
27 februari 2012 12:37
Ja de var duktiga förr på att ta till vara på rester.
Ha det gott och go kram!
Kristina
27 februari 2012 19:30
Tack snälla!
Snart är det, det okända och det ska jag se.
Ha det gott och go kram!
Kristina
27 februari 2012 21:16
ja det verkar spännande.
Go kram!
carri
29 februari 2012 13:19
Hej ! Låter jättegott. Ett rest recept är stekt mannagrynsgröt.
Låter märkligt men gott.
ha en bra dag !
ps. jag länkar till dig.
http://carri.bloggplatsen.se
Kristina
29 februari 2012 19:06
Stekt mannagrynsgröt har jag heller aldrig smakat.
Jag ska länka dig med.
Go kram till dig!
Kaela
29 februari 2012 13:51
Majsplättar har stått på min meny men aldrig makaroniplättar. Nu blir det säkert för det låter gott.
Kramar om dig!
http://kaela.bloggplatsen.se
Kristina
29 februari 2012 19:05
Majsplättar har jag aldrig smakat, det låter spännande.
Kramar till dig med!
Kristina
2 mars 2012 07:49
Ja det kanske är dags. Men det har varit så fint väder och skönt att vara ute och rensa i trädgården.
Jag får väl ta med mig kameran ut på min promenad idag så får vi se vad som händer.
Goa kramar till er.
Karin
1 mars 2012 21:51
Jag har aldrig ätit makaroniplättar, men när jag såg dom så tänkte jag på mors potatisbullar, som hon gjorde av potatismos-rest.
Tror att hon hade lite mjöl i.
Kram Karin
http://pixelmojan.se
Kristina
2 mars 2012 07:51
det är också jättegott med potatisplättar. Idag ska jag göra plättar på rotmoset som blir över.
Ha en trevlig helg och goa kramar från mig.
wiper
2 mars 2012 11:17
Hoppas allt är väl med dig och din familj. Har inte sett dig här på ett tag. Får kolla på Fb. Det går ju en massa jobbiga förkylningar så många är sängliggande som vi känner
Ha en fin helg
kramar
http://wiper.bloggplatsen.se
Kristina
2 mars 2012 20:14
Det var meningen att jag skulle bloggat idag, men det kom annat emellan.
Ha en trevlig helg och go kram!
http://imittenavmittliv.bloggplatsen.se/
4 mars 2012 21:34
Tankarna går till dig/er nu.. Styrkes Kramar ifrån mig.<3
Kristina
5 mars 2012 22:55
Tack snälla!
Det är tufft just nu. Vi har vakat över vår Pappa i 4 dagar.
det är jobbigt att se när någon tynar bort.
Go kram till dig!
Monica
5 mars 2012 15:24
Makaronplättar var en nyhet för mej.Här blir det aldrig några rester för det lilla som blir över får Abbe(sonens hund) och då blir han så glad.Jag är inte förtjust i nötkött och väljer fläskkött istället,men skaldjur gillar jag.
Ha det så bra...kram
http://violett,bloggplatsen.se
Kristina
5 mars 2012 22:54
Skaldjur tycker jag med är jättegott!
Ha det gott och go kram!
Lena S
6 mars 2012 17:25
DET var en ny variant, men väldigt smart! Skall tipsa husmor om detta då det alltid blir mackisar över då hon tror att vi äter som hästar :)
Kram
http://www.suttecity.wordpress.com
Kristina
7 mars 2012 18:49
Ja det är jättegott!
Go kram!
Lena
7 mars 2012 09:25
En alldeles ny maträtt för mig men ser väldigt god ut. Önskar att jag vore och hade tid att vara en riktig matmamma. Igår när jag var ledig passade jag dock på att göra lasagne till familjens stora glädje. Ha det så gott! Lena
http://lillahonshuset.bloggplatsen.se
Kristina
7 mars 2012 18:49
Lasagne är jättegott.
Go kram!