
Efter alla onyttigheter jag har tuggat i mig under denna långa juletid, har jag bestämt mig att äta lite hälsosammare.
Jag inhandlade kikärter och fick min sambo att koka dom i tryckkokaren.
En gammal historia jag har hört är att koket kan explodera och locket flyga i taket. Den risken vill jag inte ta, så därför har jag gett bort tryckkokaren till honom.
Efter 40 minuters kokning spolade jag dem i kallt vatten.
När jag köpte kikärtorna sa expediten att hon brukade ha sesampasta i, vilket jag kände att jag ville prova.
Så här gjorde jag:
Jag hällde i kikärtorna i matberedaren (så mycket som gick i, resten frös jag ner till nästa gång).
Jag blandade i saften från 1 pressad citron ,1 msk sesampasta, svartpeppar, örtsalt och 4 vitlöksklyftor i bitar.
Sedan körde jag igång apparaten och samtidigt hällde jag sakta i kallpressad rapsolja och körde till lagom koncistens.
Givetvis kan du både krydda mer och mindre och byta ut till annan olja.
Jag tycker det är gott att ha det på hårt bröd!
Lycka till!
Calma
25 januari 2011 22:44
Hej där!
AHHH,Hummus är så gott,men sååååååå länge sen jag gjorde,
Nu fick jag lust,,tack för tipset,
ha det bäst,
Kramen Calma:=)
http://calma-s.bloggplatsen.se
Kristina
25 januari 2011 22:56
Ja det är längesen jag gjorde hummus också, visst är det gott.
Varma kramar till dig och tack för att du tittar in.
Anita
26 januari 2011 08:49
Det där med tryckkokning gjorde min mamma på den tiden också och visst flög locket av ibland. Jag tyckte det var lite otäckt när hon använde den.
Ha en bra dag vännen. Kram från mej !!!
http://minplats.bloggplatsen.se
Kristina
26 januari 2011 11:51
Jag har aldrig varit med om att locket har farit av, bara hört.
Men det är nog väldigt bra med tryckkokare, vi skulle använda den lite oftare.
Tack för att du tittar in!
Kram på dig själv vännen!
Kristina
26 januari 2011 16:04
Vad roligt!
Jag har ju tidigare skrivit att jag gillar att bli bekräftad. Det behovet har inte försvunnit, så ös på bara.
Tack kära dotter för all hjälp med datan.
Kramis!
Lambergsfrua
26 januari 2011 15:21
Jodå, i mitt barndomshem small locket av ett par gånger också. Jag gillade aldrig den där pysande tryckmaskinen, men visst var den effektiv.
Den där röran, hummus, ser lite suspekt ut, tycker jag. Kan det verkligen vara gott???
Ha det bra!
Varma kramar!
http://lambergsfrua.bloggplatsen.se
Kristina
26 januari 2011 16:01
Ja hoppas att inte locket far i luften här.
Jag har lämnat över detta helt på min sambo!
Det är ju ett väldigt bra sätt att spara el på. Jag tycker att bruna bönorna blir godare om vi har kokat dom i tryckkokaren. Första gången jag prövade hummus var på en resturang i Budapest. Då åt vi det med pressad citron
och ett gott bröd som vi doppade i röran.
Varma kramar och tack för du tittar in.