Jag har fått lite gurkor i landet. Jag har tidigare år lagt in mycket gurka, men det vill gärna bli över och då började det gro i huvudet vad mer man kan göra med gurka.
Då kom jag att tänka på att för många år sedan gjorde jag bostongurka. Var på Lidl och handlade, där hade de extrapris på paprika i olika färger, precis som jag behövde.
Här kommer receptet på bostongurka:
4 kg gurka
6 stora lökar
3 gröna paprikor
2 röda paprikor
Skala löken, kärna ur paprikan. Mal eller hacka grönskerna grovt.
Jag malde, men som du ser på bilden blev det lite grovt, men jag körde med mixern och då fick jag en bra koncistens. Det kanske blir bättre om du hackar i matberedaren. Det är en smaksak.
Lägg allt i en gryta.
Koka en lag:
2,5 dl ättiksprit
2,5 dl vatten
4-6 dl socker
1 msk salt
1 msk stötta senapsfrö, 3 hela nejlikor, i bit muskotblomma. (finns på fröpåsar,( jag hittade bara grovriven och tog 1 msk ungefär).
Koka upp lagen och slå den över gurkmassan. Koka sakta utan lock tills röran tjocknar.
Smaksätt med riven pepparot (finns på tub) jag tog ganska mycket.
Jag färgade med grön karamellfärg och tog i konserverinsmedel.
Förr gjorde jag det här receptet på Squash, det blev jättebra.
Lycka till!
Lena
20 augusti 2012 20:33
Nyttigt och gott! Såg på morgonprogram i söndags på TV där de pratade om att vi fick i oss för lite kalk. Vi blir försurade. Det här ser kalkrikt ut.
http://lillahonshuset.bloggplatsen.se
Kristina
20 augusti 2012 20:52
Synd att jag missade det programmet.
Jag har läst mycket om det och att många sjukdommar beror på kalbrist.
Det var meningen att jag skulle gå till apoteket och köpa "stickor" för att kolla mitt ph-värde, men det glömde jag.
Ha det gott och go kram till dig!
Kristina
21 augusti 2012 09:42
ha det riktigt gott du med och en bamsekram till dig!

Kim
30 augusti 2012 10:21
Kim
Inget ont som har något gott med sig. Nu blev jag ordentligt förkyld och får vara från jobbet, vips fick jag lite tid att skriva igen. Nu fungerar också tankeverksamheten efter några dagars hemmavistelse.
Matlådan
Vår familj har börjat att ta med sig lunchlådor till våra arbeten. Jag har upptäckt att det faktiskt är mycket roligare och friare att göra lunch som är lite kall när man ska ha den. Nästan allt går att äta lite småkallt. En extrem dag tog jag till och med Felix grillmästarmos, god senap och lägg (ugnsbakat kött som varit i lag så som julskinka). Trot om ni vill men det småkalla moset var faktiskt gott.
Jag tar ut min låda från kylen strax innan jag åker till jobbet då är den lagom kall när det är dax för mat. Jag älskar mina lådor då det är så enkelt att planera för morgondagen, spelar ingen roll om man ska på utflykt eller om det är en vanlig vardag.
Nu finns det ju också så många såser att köpa så det är bara att strimla och hacka i princip där hemma. För den som inte har tid finns ju också frysta grönsaker att koka försiktigt. Att ha lunchlåda blir lite som buffé, man tager vad man haver och lite extra goda tillbehör.
Ris och pasta brukar jag koka mycket av så att det finns för flera dagar. Potatis kan man ju också koka för flera dagar och då gärna göra enkel potatissallad. Jag har tänkt att göra potatissallad på någon god dressing som man kan köpa färdigt, man behöver ju inte göra allt så¨avancerat.
Jag hoppas att ni vågar er på de småkalla lunchlådorna, för det är jättekul att göra dem då de sätter igång experimentlustan.
Må väl
Kristina
31 augusti 2012 22:13
Det låter spännande det du skriver om lunchlådor. Blir lite billigare än att äta ute. Tack för att du berättar hur du gör lådorna lite mera smakrika.
Har saknat dig.
Goa kramar till dig!