Jag tycker att korvbröden man köper inte alltid är så bra. Lägger jag dom i frysen så har jag varit med om många gånger att de blivit hårda. Därför så bestämde jag mig för att baka egna, när vi grillade med våra barnbarn för ett tag sedan.
Här kommer mitt recept:
Smält 200 gr smör
7 dl mjölk +2 dl vatten
2 pkt jäst
1 tsk salt + 1 msk socker
2 dl havregryn
vetemjöl special efter behov
Gör degen på vanligt vis och låt den jäsa till sin dubbla storlek.
Kavla ut rektanglar c:a 2 cm tjocka och 10 cm långa.
Skär i c:a 4 cm långa remsor och lägg på plåtar och låt dom jäsa. Jag fick ut 50 st korvbröd.
Grädda i 225 grader i ugnen tills dom får en fin färg.
När dom är klara kan du om du vll pensla korvbröden med mjölk.
Nu ligger dom i frysen och väntar på nästa grillning!
Är det något du undrar över så dra dig inte för att fråga, det gör jag alltid själv.
Det där att jag har blandat i vatten berodde på att jag inte hade tillräckligt med mjölk hemma. Då blev det "man tager vad man haver".
Lycka till!
Spanaren
7 april 2011 11:40
Tack för recept men det går så lite korvbröd hos oss ;.) Men har man barn och barnbarn så ;.)
Har du gjort egen korv? Några recept på det?
Känns som att det är dags att testa på det utan några speciella redskap.
Ha en bra dag/ kram
http://spanaren55.bloggplatsen.se
Kristina
7 april 2011 17:29
Det är tydligen inne att göra korv.
Här kör vi med grynkorv och den gör jag själv.
Mina barn och barnbarn älskar grynkorv.
Vill du ha recept så kan du få.
Det är typiskt för Västergötland.
Kram och ta hand om dig!!!
Kristina
7 april 2011 17:18
Vad kul att du tyckte om mitt recept.
Ha det så gott Lillis och kram på dig!!!
Jenny Sjöberg
7 april 2011 22:35
Jahaja, när kan vi komma och äta...? :P Jag kan ta med egna soyakorvar... ;)
Hoppas att föredraget ikväll var bra. Du kanske kan kommunicera lite med Nalle sen.
Godnatt!
http://jennyjon.bloggplatsen.se
Kristina
8 april 2011 07:31
ni är så välkomna!
Du missade verkligen något mycket bra.
Hon berättade om många djur hon pratat med från jordgetingar till gorillar.
Hon går aldrig mer till en djurpark djuren var så ledsna.
Hon har botat massor med djur som har varit dömda att avlivas.
Kolla om hon har en hemsida. Hon heter Ulla Adamsson.
ha det så gott och kramar till er!!!
Lena Svensson
8 april 2011 08:48
Tackar för receptet! Skall göra en omgång med syskonbarnen så får vi se om de gillar dem. Håller helt med dig om att de "vanliga" man köper blir torra. Blir lite mer mat också om man gör själv.
Sköt om sig och trevlig helg!
Kram L
Kristina
8 april 2011 13:02
Vad kul att du gillade receptet.
Det är så enkelt att bara skära degen i längder.
Ha det så gott Len och tack för att hälsade på.
Kramar!!!
skrivmoster
8 april 2011 08:52
Så fina korvbröd du bakat! Det receptet tar jag med mig! Håller med om att de köpta blir hårda i frysen. Inget är som det hemgjorda!
Tack Kristina och ha en fin dag! Kramar!
http://skrivmoster.bloggplatsen.se
Kristina
8 april 2011 12:59
Det var tack vare Hugo som jag bakade korvbröd. Han talade om för mig att han inte gillade korvbröd längre för att dom var så hårda.
Men dom jag bakade tyckte han om.
Kaela
10 april 2011 12:05
tack för det receptet....du har helt rätt-en lite för lång stund i frysen och korvbröden är stenhårda....(kanske något tandläkarna gillar, det kan ju åka en och annan plomb.
Kramar om!
http://kaela.bloggplatsen.se
Kristina
10 april 2011 17:24
Ja man kan hitta korvbröden i frysen bra hårda fast dom inte har legat så länge.
Ha det så gott och tack för att du länkat mig.
Kramar!!!
Karin
18 april 2011 15:40
Smarrigt, värre. Jag har aldrig provat att göra egna korvbröd. Men nu blev jag sugen att testa.
http://indiska-recept.se
Kristina
18 april 2011 19:48
Vi har precis grillat bröden smakade mycket bra fast dom varit frysta!
Tack för att du tittade in!
kram!