Jag fick för mig en dag att jag skulle laga sill i kapprock, jag kommer ihåg maträtten sen jag jobbade på rersturang förr. Jag hittade receptet i vår kokbok. Några sillfileér fick ligga i vatten över natt för att dra ur saltet. På väl smorda smörpapper lade jag sillen och la på kryddgrönt, lök samt smörklickar.
Jag vek smörpappert lite stort runtom och satte ihop pappert med ett gem och stekte paketen i stekpannan. Rätten serverades med skalpotatis och smakade mycket gott.
Lambergsfrua
23 mars 2013 22:00
Nu blev jag riktigt nostalgisk. Mamma lagade ibland just sill i kapprock och det var något jag gillade. En rätt som jag helt glömt bort faktiskt. Nu blev jag inspirerad, så kanske jag gör ett försök nån gång framöver.
Varmkram,
Lambergsfrua
Kristina
24 mars 2013 09:35
Vad roligt attt det väckte minnen hos dig! Jag fick lite minnen jag med från mitt första jobb som kallskänka då lagade kockarna ofta den här rätten.
Varma kramar till dig med!
Kristina
24 mars 2013 09:33
det är gott!
ha en skön vecka du med och en go kram till dig!
wiper
24 mars 2013 10:39
Det ser verkligen gott ut. Jag skulle nog inte tordas mig på detta men min man räds inte ;)
Du fick till såna fina paket också och gemet var så fint ;)
Ha en skön söndag
kramar
http://wiper.bloggplatsen.se
Kristina
24 mars 2013 12:49
Tack snälla!
Det var ju vanliga rätter förr. Stekt salt sill var ofta förekommande i mitt hem.
Ha det gott och en skö söndag och kram önskar jagt dig!
Kristina
25 mars 2013 07:54
I halv åtta hos mig i förra veckan gjorde de det på en annan fisk, tror det var hälleflundra. men den är ju lite dyr. I skolköket gjorde vi det på fryst torsk, så det går säkert jättebra.
Ha det gott och goa kramar till dig!
skogsnuvan
25 mars 2013 09:20
Det där har jag aldrig ätit men en vanlig variant har jag gjort ute i skogen över eld men då med rökt abborre, kall potatis och lök och med lite kryddor på och smör. Inlindat i foliepaket och lagt på öppen eld. Det blev väldigt gott. Svagt minns jag att farfar blidade in saltsill i vanligt tidningspepper och lade in i vedspisen en stund och åt det. Något liknande kanske.
Nu blev jag sugen på sill faktiskt. Man äter det alltför sällan
http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Kristina
25 mars 2013 14:54
tack snälla för dina tips. Jag har ju vedspis så jag får nog pröva sillreceptet.
Den bästa och billigaste saltsillen säljer de på Netto.
Ha det gott och go kram!
Kristina
25 mars 2013 14:52
Det smakar riktigt bra!
Ha det gott och go kram!
TantGlad
28 mars 2013 06:16
Tyvärr så är jag ingen sillmänniska, men säkert gott för de som tycker om det.
Önskar dig en GLAD PÅSK vännen.
Kram från mig
http://TantGlad.bloggo.nu
Kristina
28 mars 2013 09:27
Tack snälla!
Jag önskar dig med en riktigt trevlig Påsk.
Massor med goa påskkramar från mig!
Kim
28 mars 2013 09:58
Kim
Vad kul att du delar med dig av receptet. Kapprocka vet jag att min mormor prata om, men jag har inte smakat det. Själv är jag sugen på att börja baka surdgsbröd igen. De var så lättjästa och så luktar det ju så gott. Jag har hittat ett recept på en blogg där man viker degen tre ggr medan det jäser i en medelstor plastlåda med lock. Man ska lägga isbitar i den riktigt varma ugnen då man skjutsar in brödet för gräddning. Efter det sänker man temperaturen successivt och ventilerar genom att öppna ugnsluckan ett par ggr innan det är färdigt. Vi ska handla i morgon och på lördag ska vi röja i trädgården och då kan det ju passa att jäsa härligheten medan vi gör lite annat. Jag längtar så att få göra det. Om det blir bra så delar jag med mig receptet till er.
Många glada påskkramar till er.
Kristina
29 mars 2013 09:20
det ska bli spännande att få höra hur det går med ditt bak. Jag prövade på det men blev inte nöjd.
Goa kramar till dig!
Kristina
29 mars 2013 09:18
Tack snälla!
jag ska ha mina barn på påsklunch idag. Men när jag får en ledig stund ska jag titta in till alla goa vänner och önska glad påsk.
Varma goa påskkramar till dig!
Karin
28 mars 2013 18:09
Kapprockasill har jag aldrig ätit, men det såg inte så dumt ut!
Önskar dig en riktig fin påskhelg!
Kram Karin
http://pixelmojan.se
Kristina
29 mars 2013 09:12
Men det är värt att pröva.
ha en riktigt fin och härlig påsk!
Goa kramar från mig!
Kristina
29 mars 2013 09:11
Jag önskar dig med en härlig påsk.
Goa kramar till dig!