Durcée ca 30 st 175 grader i ca 10 min
3 st äggvitor vispas till skum
2 hg florsocker
2 hg skållad mald mandel (rör ihop socker och mandel)
blanda i vitorna, grädda och låt kallna på plåten.
Kräm 1
3 st äggulor
6 msk florsocker
6 msk mjölk
Detta sjudes till en kräm.
Kräm 2
150 gr rumsvarmt smör el margarin
6 msk florsocker
Detta röres till en kräm.
Blanda de båda krämerna försiktigt så de inte skär sig
Stryk krämen på baksidan av kakorna i en topp och
ställ dem kallt en stund
Smällt blockchoklad med lite olja och doppa kakorna
LYCKA TILL!
Äntligen har jag prövat det här receptet och baket blev mycket lyckat.
När jag var på gekås i Ullared i somras träffade jag en dam framför florsockert som berättade att hon hade ett så bra recept på durceér. Hon fick ett visitkort av mig, det dröjde inte många dagar förän jag hade receptet. Men det tog ett tag för mig, men idag blev det av. Jag gjorde dubbel sats, de blev så goda och jag är så nöjd.
jag tackar så mycket för receptet, som jag vill gärna dela med mig.
Kristina
8 november 2012 18:59
Ja de var goda, jag klarar ganska bra att låta bli kaffebröd, det är värre med mat och ost.
Go kram till dig!
Kristina
9 november 2012 08:46
Ja det tog nästan hela dagen att baka kakorna, får gömma dem i frysen.
Det önskar jag dig med
Go kram!
Marianne
9 november 2012 09:24
Låter nästan som biskvier. Hoppas några finns kvar när jaag kommer. Ha en trevlig helg. Kramar.
Kristina
9 november 2012 15:31
Kakorna ligger i frysen och Benke vet att de bara ska ätas vid festliga tillfällen. så de finns kvar!
Go kram och en trevlig helg önskar jag er.
Kristina
9 november 2012 15:28
Ja, de blev jättegoda och lyckade. Ett lyckat bak är en höjdpunkt på dagen.
Go kram till dig!
Kristina
9 november 2012 15:27
Visst är de lite jobbiga, men man gör inte allt på en gång.
Jag kunde heller inte baka socherkaka tills jag började använda silikonformar. Nu gör jag jättefina sockerkakor och är så stolt.
Go kram till dig!
Carina
9 november 2012 17:11
Ser goda ut. Få se om jag provar på detta bak närmare jul, det är då jag bakar som mest :)
Ha en fin fredag. Kram!
http://carri.bloggplatsen.se
Kristina
9 november 2012 21:09
Detsamma här, men några de får stanna i frysen till Jul.
Ha det gott du med och en trevlig helg med en go kram från mig!
Kristina
9 november 2012 21:07
Tack snälla det önskar jag dig med och en go kram!
Kristina
9 november 2012 21:06
Tack snälla det önskar jag dig med.
Det är inte så ofta jag bakar kakor, men jag fick receptet i somras så jag tyckte det var dags.
Go kram till dig!
wiper
10 november 2012 11:11
Tack för receptet, dom ser fantastiska ut. Tyvärr är det sötstopp för mig men man kan ju bjuda gäster på dessa fina kakor.
Ha en härlig lördag
kramar
http://wiper.bloggplatsen.se
Kristina
10 november 2012 14:36
Jag har sötstopp jämt, men i bland så tillåter jag mig en go kaka.
Nu har jag testat kakorna på några vänner och alla tyckte de var goda!
Go kram!
skogsfen
10 november 2012 20:01
Åååå så goda kakorna ser ut, dessa måste jag göra till jul. Tack för besöket hos mig. Go helg och smaka du på dina kakor man måste unna sig ;) / skogsfen
http://skogsfen.bloggplatsen.se
Kristina
11 november 2012 10:18
Tack snälla. Även om jag inte äter kakor så mycket så går jag inte ner i vikt. Du har rätt, man ska unna sig och jag har smakat och de var kanongoda. Mina kakor får räcka till Jul, jag gjorde dubbel sats när jag ändå höll på, det var lite joxigt.
Jag tackar dig med för ditt besök hos mig, det är kul mede nya vänner.
Go kram till dig!
Kristina
12 november 2012 08:57
Kakor frtån barndommen är fina minnen. Jag fick tag på min Mammas receptbok förra Julen och bakade en hel del kakor drån min barndom.
Go kram till dig!
Kristina
12 november 2012 08:47
Det var ett jättebra recept!
Lite många moment, men ändå lättbakat.
Go kram!
Anette
12 november 2012 09:49
Ser jättegoda ut! :)
Botten är ju samma som på biskvi med krämen är annorlunda! Det ska jag testa nästa gång!
Här skulle de ha en strykande åtgång och inte räcka fram till jul!
De tinar säkert lika fort som kaffet kokar! ;-)
Go kram till dej!
Kristina
13 november 2012 11:26
Jag gjorde dubbel sats och har lagt en kartong längst ner i frysen.
Burken jag hade på altan har min yngste son tömt, han som inte gillar biskvier.
Go kram!
Ida
12 november 2012 21:30
Sv: Du får göra lussebullar du också. Det är så gott! Älskar saffran! Brukar göra saffranspannkaka också, det är jättegott (speciellt med sylt och grädde)! :) Kramar
http://lilla-pys.bloggplatsen.se
Kristina
13 november 2012 11:24
Nu harcjag gjort lussebullar, jag gör det enkelt för mig och tar ut med mått. saffranspannkaka har jag aldrig gjort, jag får testa nån gång.
Ha det gott och go kram!
Ida
13 november 2012 11:50
Sv: Tycker jag du ska göra. Var i Lidköping igår, å dessa tomtar fanns på Husvagns-Svenssons julavdelning! Ville ta med dem hem! ;) Kramar
http://lilla-pys.bloggplatsen.se
Kristina
13 november 2012 14:08
Ska tipsa mina lidköpingsvänner om detta. Du äe så gullig för att du alltid svarar.
Go kram!
annemon
13 november 2012 20:34
Hej Kristina... tack för ditt besök hos mig,vilka fina kakor du har bakat, dom ser ju verkligen goda ut liknar chokladbeskvier men kanske det är olika krämer i, tackar för att du delar med dig av receptet, annars är allt bra med mig.
kram annemon
http://annemon.bloggagratis.se
Kristina
13 november 2012 22:04
Tydligen är det samma sak biskvier, durcéer, men jag är inte riktigt säker. Biskvier är själva botten var det någon som sa. Skönt att allt var bra med dig.
Tack för att du tittade in.
Go kram till dig!
Kaelaela
14 november 2012 14:44
Mmmm...vilka kakor...min favorit hos bagaren på hörnet...någon gån när tiden räcker ska jag pröva ditt recept.
Kramar om dig!
http://kaela.bloggplatsen.se
Kristina
14 november 2012 18:26
Det är ett bra recept, hoppas att du får lite tid över. det är lite rogivande och lite pyssligt att baka kakorna.
Go kram!
Kristina
18 november 2012 11:20
Kramar tillbaka till dig!
Kristina
18 december 2012 17:48
Det är det med!