Det var meningen att vi skulle ha besök i lördags men det blev inställt och jag hade redan tagit ut kycklingen ur frysen, så jag lagade till den här rätten ändå. Istället åkte jag iväg och träffade mina barnbarn och vi gick en spännande spökpromenad. När jag kom hem blev jag lite sugen så jag värmde kyckling och såsen och smaskade i mig. Jag brukar inte värma mat i mikron men man behöver ju inte vara fanatiker. Den här kycklingrätten är en riktig favorit, särskilt såsen, den bara smälter i munnen.
Här kommer receptet på 4 portioner:
4 kycklingfileér, 1/2 mango, 100 g gorgonzola, salt, peppar, 1 1/2 dl cornflakes, 1, dl vällagrad ost.
Skär ett snitt i fileérnas långsida och tryck in några bitar mango och gorgonzola, salta och peppra runt om.
Lägg fileérna i en ugnsäker form. Krossa cornflakes och blanda med den rivna osten. Tryck på blandningen ovanpå fileérna som ett täcke. Stek i ugnen i c:a 30 min. Täck ev med folie så att det inte bränns.
Sås:
1/2 hackad mango, 1/2 chilipeppar, (jag tog sambal olek istället för chili det har jag alltid hemma), 2 msk smör,1 msk maizena,1 dl vatten, 1 tärning hönsbuljong, (kyckling fond går lika bra), 1 1/2 dl grädde, 1 msk mango chutney, skal från en 1/ 2 lime, salt, peppar.
Fräsch chili och mangon i fettet, ta från värmen och strö över maizena. Tillsätt vatten, buljong, grädde, mango chutney och limeskal.
Koka samman under omröring 5- 10 min. smaka av med salt och peppar. (mixa såsen)
Kristina
3 november 2012 10:23
Önskar dig med en trevlig helg med en go kram!
Lambergsfrua
3 november 2012 15:52
Men så gott det låter - och ser ut! Det där med cornflakes låter knaprigt och gott. Vi gillar kyckling och äter det ofta. Det här ska jag pröva någon gång.
Ha en fin fortsättning på helgen.
Varm kram,
Lambergsfrua
Kristina
3 november 2012 22:03
Såsen är så underbart god.
Ha det gott du med och go kram!
Kristina
3 november 2012 22:02
Det är jättegott och jag tror att det är glutenfritt.
Go kram till dig!
wiper
5 november 2012 09:00
Maten ser jättegod ut och vi värmer också upp mat ibland i micron. Kul att du varit på spökpromenad med barnbarnet. Vi har ju inga och det kom inte några barn och ringde på i år som det alltid brukar göra annars.
Tack för receptet och även dina fina kommentarer i min blogg
Ha en skön början på veckan
varm kram
http://wiper.bloggplatsen.se
Kristina
5 november 2012 15:08
vad tråkigt att det inte kom några barn, här var det 12 st.
Det går inte åt så mycket mat längre och så är det skönt att ha lite rester ibland att värma upp.
Go kram!
Karin
5 november 2012 11:42
Lustigt sammanträffande: jag har 3 kycklingfiléer som ligger och tinar. Men jag har precis varit och köpt en burk lätt creme-fraiche med soltorkade tomater och fetaost. Det får bli en kycklinggryta idag, men ditt recept spar jag! Har aldrig panerat med cornflakes tidigare.
Kram Karin
http://pixelmojan.se
Kristina
5 november 2012 15:06
Det låter gott med tomater och fetaost, du får lägga ut receptet du med.
Go kram till dig!
Kristina
6 november 2012 11:58
Det blir en liten festrätt som man kan förgylla vardagen med.
Tack för att du tittade in.
Go kram till dig!
Corina
6 november 2012 14:57
Lät ju väldigt smakligt måste jag säga....kanske skulle testa någon gång. Är dålig på att ta fram recept och laga till. Blir efter eget huvud oftast ;) Kram
http://corina.bloggplatsen.se
Kristina
7 november 2012 09:15
Håller med dig. Det är väldigt sällsynt att jag provar nya recept. Förr berodde det mycket på barnen, de ville bara äta det de var vana vid. Själv tycker jag det är kul med något nytt.
Kram på dig!
Spanaren
8 november 2012 11:29
Så smarrigt detta ser ut ... säkert gott i gott, gott :-)
Titta gärna in på min blogg och ge din känsla kring dagens bild. Skicka in gärna något själv ... men du minns väl att jag har ny mejladress ;.)
Ha en bra dag/kram
http://spanaren55.bloggplatsen.se
Kristina
8 november 2012 15:55
Jag ska kika in.
Ha det gott och go kram!