Den här likören brukar jag göra när det finns gott om klarbär.
2 liter klarbär 75 cl sprit 1 liter socker.
Varva bär och socker. Häll över spriten.
Låt det stå i rumstemp 2-3 månader och rör ibland.
Silas och hälles upp på flaskor.
Lagra ytterligare i månad.
Likören brukar bli klar till Jul.
Anita
19 juli 2011 10:08
Jaha du vännen, nu har du satt till din jullikör. Det är bären som drar till sig alkoholen så äter man dem så blir man berusad. *skrattar hjärtligt* Förr gjorde jag likör på svarta vinbär och även körsbär ... Men visst, likören smakar förträffligt utan alkohol och sen är det ju känslan att man gjort den själv.
En granne jag hade på den tiden tyckte att jag slösade med alkoholen eftersom jag slängde bären när jag silat likören. Gör som Emil i Lönneberga, sa han ... ät dem !!! Det gjorde jag inte !!!
Stor kram till dig min goa vän !!!
http://minplats.bloggplatsen.se
Kristina
19 juli 2011 10:33
Jag är nog lite slösaktig jag med, jag brukar först spara bären på burkar. Sen blir jag trött på dom och då åker dom ut.
Många gånger blir inte likören framtagen på Jul det är så mycket sött och gott ändå.
Jag bjöd på den på stranden ett år och det var mycket uppskattat.
Det avsnittet om Emil är så bra, det är så kul.
Ha en bra dag och kramar på dig min vän!
Kim
19 juli 2011 20:03
Här är jag igen! Tiden och hälsan har satt stopp för att skriva, men nu är jag här!!!
Det är så underbart att gå ut på din POSITIVA HEMSIDA. Det är pecis som du säger att det finns så mycket hemmavid och det vardagliga att njuta och glädjas åt. Vår lille son 5 och ett halvt år sa att han ville bjuda mig och hans pappa på middag på Ikea. Han tyckte att han fått ihop så mycket pengar att han vill då och då bjuda oss. Mycket riktigt tog han fram sin plånbok och betalade kassörskan. Han tyckte det var jätte spännande när han fick tillbaka växel och blev tillfrågad om han önskade kvittot. Det värmer fortfarande i hjärtat på mig hur osjälvisk och omtänksam han var och är.
Önskar dig en fortsatt trevlig sommar och jag kommer att skriva till dig så snart jag kan
http://URL
Kristina
20 juli 2011 06:24
Jag har saknat dig så mycket vad kul att du kommenterat. Visst värmer det modershjärtat när barnen har goda hjärtan. Det är det som är viktigt. Hans stolthet gör mig tårögd. Vad du måste vara stolt över din lilla kille. Tack för allt ditt beröm det värmer så gott.
Ha det jättegott och många goa kramar till dig min vän!
peter_brejcha
25 juli 2011 21:32
Tack så jättemycket för tipset! Vi är de enda i kvarteret som har kvar vårt klarbärsträd. Grannbarnen uppskattar dem, men jag har inte alltid sett nyttan eller nöjet med dem (de kan ju vara ganska sura...). Men jag provade att göra likör på dem förra sommaren och den här sommaren ska jag försöka göra en än bättre, kanske tack vare dina tips :-)
Kristina
25 juli 2011 22:44
Klarbär är mycket användbara bär i kväll åt vi sputtekräm, det var så gott.
Hoppas att det blir god likör.
Tack för att du kommenterade.