Direktlänk till inlägg 18 juli 2011
Det här receptet har jag tagit ur en gammal kokbok.
Färsksaltad gurka
1 kg små gröna gurkor
15 dillkronor
25 svarta vinbärsblad el körsbärsblad
Lag:
1 liter vatten
1,25 dl salt
1 msk socker
Tvätta och borsta gurkorna väl. Pricka dem med en nål.
Lägg gurkorna i en stor glasburk eller kruka.
Färdigt efter 3 dagar.
De här gurkorna går inte att spara så ät och njut.
Här kommer ett recept som går utmärkt att spara, jag har fått det av en god vän.
Så därför kallar jag gurkreceptet för:
Irenes gurka
2 kg skivad gurka
4 kaffekoppar socker
0,5 dl salt
2 grader ättikssyra (1 grad syra = 1 dl sprit)
Dillkronor och senapsfrö ( Obs det ska inte vara vatten i)
Blanda lagen och varva med gurka och dillkronor och senapsfrö.
Låt stå över natt
Lägg sedan på burkar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
|||
|