Det här brödet är ett gammalt och lättbakat recept som kanske många av er redan har i era gömmor. Men då blir det en påminnelse om att baka det igen.
1 liter rumsvarm filmjölk
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
2 dl sirap
1 kg rågsikt
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
Blanda alltsammans i en bunke och platta ut degen i en smord långpanna.
Ställ in plåten i ugnen i 100 graders värme i 45 minuter efter det 30 minuter i 150 graders värme.
Lycka till!
Kristina
22 mars 2011 17:16
Det vore kul att få ta del av ditt recept!
Kram på dig och ha en trevlig kväll!
Birgitta
22 mars 2011 14:59
Detta receptet har jag också sparat efter mamma. Lätt att göra (nåt för mig) och ung som gammal tycker om det.
Kram från lillasyster
Kristina
22 mars 2011 17:15
Vad roligt att du tittar in.
Johan kallar det för Mormors bröd. Jag bakade det till Jul tyvär blir det inte så ofta.
Kram på dig och ha en trevlig kväll!
Kristina
23 mars 2011 09:25
Ja det är jättelätt, kanske lite sött, men det går ju att minska på sirapen.
Kram till dig med.
Spanaren
23 mars 2011 11:45
Sorundalimpor
6 st
Kanongott! Barnen älskar dem....
Ingredienser
1 l vatten
2 pkt jäst
1 pkt farinsocker
1 msk salt
3 ägg
2 l rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Gör så här
Värm vattnet till 37 grader o lös upp jästen. Blanda i övriga ingredienser. Jäs 45 minuter. Baka ut till 6 bullar el 4 limpor, jäs igen i 45 minuter.
Grädda bullar i 225 grader, 15-20 minuter.
Grädda limpor i 175 grader , 30-40 minuter.
http://spanaren55.bloggplatsen.se
Kristina
23 mars 2011 12:10
Tack snälla det låter jättegott, det ska ja testa!
Ha det så gott och kram på dig!!!
Kristina
18 april 2011 19:46
Kul att du tittar in!
ja, det brukar vara mycket omtyckt det här brödet.
kram!