kristinakicki

Alla inlägg under september 2010

Av Kristina - 11 september 2010 14:42

Jag skrev häromdagen om att vara positiv och inte arg och irriterad. Det är väldigt lätt att bli allt detta. När jag körde bil sist var det en bil som låg så tätt bakom mig. Jag åkte ut i vägrenen för att han skulle köra om. Men han låg kvar så tätt bakom hela vägen intill Skövde. Jag tänkte nu ska jag klara detta utan att svära och bli arg, det var inte lätt. Jag gjorde som jag har gjort i några år. Jag skickade kärlek till honom i tanken. Då kommer inte det negativa till mig. När någon har gjort mig ledsen och sårat mig då sänder jag kärlek. Då motar jag mina negativa tankar så att jag inte lägger dom inom mig. När jag har nämnt detta för mina vänner, får jag ofta svaret: Den personen är inte värd nån kärlek. Men det är just vad den personen behöver. Och även den utsatta för att slippa bära på hat och ilska. Det får oss att må så dåligt. Det är mycket lättare att tänka kärlek och sen släppa det. I början är det svårt men i slutändan är det något som både du och dina medmänniskor tjänar på. Gör ett försök och berätta hur det har gått för dig!  

Av Kristina - 9 september 2010 08:43

Idag ska jag börja min dag med att bara tänka positivt om allt och alla. Jag har börjat min dag med att tacka för allt det jag har. Min goa fina familj, mitt fina hus, min trädgård och mitt knä som efter en skada är mycket bättre. Jag har så mycket att tacka för. Som att jag klarade av att dansa frigörande dans igår utan att få värk i mitt knä. 

När det är jobbigt på morgonen en del dagar och det inte känns så bra i varken kropp eller själ - då brukar jag tacka. Det är lite jobbigt i början men sen släpper det och allt känns bättre.

Testa gärna detta. Allt man ger ut får man tillbaka.

Berätta gärna om dina tankar och erfarenheter när det gäller detta.

Av Kristina - 9 september 2010 08:27

     

Var ute i trädgården och jobbade igår. Jag trodde inte att det var så mycket att göra, det hade fullständigt grott igen. Jag har rabatter på framsidan av huset, som jag har vårväxter i. Dom såg inte roliga ut, jag klippte ner och rensade. Idag ska jag gå ut och gräva upp en rabatt och rensa upp ordentligt. Kanhända att jag tar bort den helt. Det känns inte roligt men det ska ske idag.

Jag skulle göra en äppelkaka igår, men alla äpplen var maskätna. Det verkar som det är lite bättre med vinterfrukten. Jag vill gärna göra äppelmos, så jag får väl vänta ett tag.

Ha en bra dag och kommentera gärna mig.

Av Kristina - 6 september 2010 18:41

Healing är för mig så mycket. Att heala sig själv kan man göra på många sätt. Du kan lägga dina händer på din mage så känns det varmt och skönt. Att göra det du tycker om som ger dig lugn och ro. När du läser en bok eller handarbetar. Det är så mycket som är helande för själen.

Det är viktigt att vi får omväxling med vad vi gör i vardagen. Det är så lätt att falla in i stressen. Att må bra är inte alltid så lätt. Att få healing är väldigt avkopplande.

Jag har ett särskilt rum som jag inrett med lugn och harmoni. Till avslappnade musik får du ligga på min massagesbänk. Sen håller jag händerna på dig som ligger där och börjar healingen. Det är lite olika hur lång tid det tar. Jag avslutar med att skriva en personlig text till dig. Det blir en vägledning med goda råd.

Av Kristina - 6 september 2010 17:49

Det är mycket att tänka på nu, när det redan känns som höst ute. Idag har jag mosat isär tomater och lagt fröna på servetter för att torka. Det har jag gjort i många år och det har alltid funkat. Sedan plockade jag frökapslar från mina tagetes. Det blev inte så många, dom har inte vissnat ner än. Det känns som jag ska ta det lite lugnare med odlingarna nästa år. Det är mycket jobb med att odla. Med det är svårt att låta bli. Man blir bunden att vara hemma och pyssla om växterna. Men det är underbart på våren när dom små plantorna växer så intensivt. Igår plockade jag av alla squash. Det blev åtta stora jättar. Dom är så användbara till så mycket.

Om man sparar squashen tills dom blir stora och tjocka i skalet står dom sig nästan fram till jul.

slog Idag slog jag upp i min kokbok ett recept på pumpkin pie. Den gjorde jag för många år sen. Pajen är smaksatt med kanel, ingefära och muskot.

Jag bakar ett grovt bröd med massa nyttigheter. I det tar jag riven squash, det blir så saftigt och gott.

Det är gott att grilla squash även steka i stekpannan med tex curry och örtsalt.

När jag gör grönsaksoppa tar jag i ganska mycket squash på slutet.

Skriv gärna om du har något recept på squash.

Presentation


Det är jag som är Kicki!
Välkommen till min blogg.
Här kan du läsa om mitt sätt att leva. Vad roligt att du tittar in! Lämna gärna en kommentar, jag svarar på alla.

Gästbok

Antal besökare hos mig nu


Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards